Bluumkes feur jou! - plantjes en praatjes van Welzijn en Steenbreek

Bluumkes feur jou! - plantjes en praatjes van Welzijn en Steenbreek

NIJMEGEN – Bindkracht 10 en Operatie Steenbreek gaan plantjes uitdelen én inwoners wijzen op de Stip-lijn. Met de ‘Bluumkes feur jou’ actie slaan zij zo twee vliegen in één klap: kijken wie hulp nodig heeft en wie meer groen in de wijk wil.

Binnen de 1,5 meter regels, maar mét in enkele wijken feestelijke en opbeurende muziek van de Nijmeegse troubadour Jan Willem van Opstal, de zingende kok van Van Tuin tot Bord. De actie vindt plaats op 2 en 3 juni in zeven stadsdelen: Lindenholt, Waterkwartier, Wolfskuil, Willemskwartier, Hatert, Dukenburg en Heseveld.

'Corona-contact'

Marianne Mondria is opbouwwerker bij Welzijnsorganisatie Bindkracht 10: “Vóór corona hadden we veel contact met bewoners, over van alles, maar ook over meer groen in de buurt. Door de coronacrisis ging een streep door dit alles. Omdat mensen nu meer thuis blijven bereiken we juist nu de meest kwetsbare bewoners minder goed. Met de actie ‘Bluumkes feur jou’ nodigen we daarom mensen uit voor een praatje. We delen ook informatie uit, zoals het telefoonnummer van de Stip-lijn. Die kunnen mensen bellen als ze vragen hebben, of als ze zich eenzaam of onzeker voelen in deze tijden”.

Operatie Steenbreek

Bindkracht 10 trekt op met het campagneteam Operatie Steenbreek, van De Bastei. Samen brengen ze de (groene) wensen van bewoners bij elkaar. Wanneer een aantal mensen in een wijk aan de gang gaat met groen, volgen vaak meer mensen met groene plannen. Zo roept De Bastei met de campagne Operatie Steenbreek alle inwoners van Nijmegen op om de tuin GROEN te maken: Stenen eruit, GROEN erin!

Feest voor het oog

In de zeven wijken worden huis-aan-huis inheemse planten zoals Gele kamille, Gewone margriet en Wilde marjolein uitgedeeld. Ze ogen kleurrijk en vrolijk en trekken vlinders, bijen en andere insecten aan. De plantjes worden geleverd door Stichting NL Bloeit! De ‘Bluumkes feur jou’ - actie wordt ondersteund door Gemeente Nijmegen en Provincie Gelderland.

Lees ook:

BINDKRACHT10 BREIDT TIJDEN NIJMEEGSE STIP-LIJN UIT

LANDELIJKE OPERATIE STEENBREEK: STENEN ERUIT, GROEN ERIN!

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}