BN&M zegt vertrouwen in coalitie Beuningen op

BN&M zegt vertrouwen in coalitie Beuningen op

BEUNINGEN – Beuningen Nu & Morgen beëindigt per direct de samenwerking met de overige coalitiepartijen in de gemeente Beuningen. "Een grote teleurstelling," volgens fractievoorzitter Eric van Ewijk, "het is als een huwelijk dat je besluit te beëindigen."

Het CDA reageert teleurgesteld: "Wij zagen nog kansen. We hebben in de afgelopen periode al veel bereikt, maar we waren nog niet klaar. Blijkbaar heeft Beuningen Nu en Morgen nu geen vertrouwen meer in de toekomst", aldus fractievoorzitter Preijers. VVD-fractievoorzitter Karin Janssen-van den Heuvel is verrast: "Ik lees het net in de mail."

Kritische vragen

Druppel voor BN&M was het dossier Zon & Wind. Mede-coalitiepartijen CDA en VVD stelden samen dertig kritische vragen, terwijl de oppositiepartijen overwegend positief waren. "Dat zorgde voor een enorme teleurstelling binnen onze enthousiaste raadsfractie." CDA-fractievoorzitter Preijers vindt dat die kritische vragen te rechtvaardigen waren: "Kritische vragen moeten altijd gesteld kunnen worden, dat zijn we aan de inwoners van Beuningen verplicht, zeker in zo'n dossier."

BN&M heeft het CDA en de VVD drie keer uitgenodigd voor een gesprek, maar zonder resultaat. "We hebben gevraagd om een spoedoverleg, maar de partijen wilden daar niet op ingaan", aldus Van Ewijk.

Goed bestuur

Hoe het nu verder gaat met de Beuningse coalitie is nog niet duidelijk. "Er is geen coalitie meer, maar Beuningen verdient een goed bestuur. We gaan kijken of en wanneer we met andere partijen om tafel gaan", zegt Van Ewijk. Voor Preijers is het niet per se gezegd dat BN&M leidend moet zijn in gesprekken over een nieuwe coaltie: "BN&M heeft besloten uit een rijdende trein te stappen, ik ga nu eerst overleggen met de fractie." Janssen-van den Heuvel gaat eveneens in gesprek met de andere partijleden: "Ik blijf zeker fractievoorzitter, maar het is nu even koffiedik kijken".

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}