Boekpremière in Kolpinghuis tijdens Daklozendag Nijmegen

Boekpremière in Kolpinghuis tijdens Daklozendag Nijmegen

NIJMEGEN – Het boek 'Het onbewoogbare leven van een moeilijk opvoedbare jongen' wordt vrijdagmiddag in het Kolpinghuis gepresenteerd tijdens Wereld Daklozendag Nijmegen. Dit is een van de activiteiten op deze dag, waarbij daklozen centraal staan.

De samenwerkende organisaties binnen het Nijmeegs Daklozen Overleg (NDO) verzorgen - met steun van de Gemeente Nijmegen - op 11 oktober activiteiten van 12.30 tot 16.30 uur.

Info voor en over dak- en thuislozen

Bezoekers van het Kolpinghuis worden vrijdag geïnformeerd over ontwikkelingen die voor dak- en thuislozen van belang zijn. Het gaat dan bijvoorbeeld over woonmogelijkheden als de Binder en sporten via Stichting Life Goals. Verder geven de straatartsen van praktijk Buitenzorg uitleg over medische zorg voor daklozen, er is een kookworkshop, bezoekers kunnen zelf T-shirts ontwerpen en bedrukken, gratis gebruik maken van de aanwezige kappers en zich laten portretteren door een sneltekenaar.

Optredens en boekpresentatie

Straatdichter Ton verzorgt ludieke optredens en er is een boekpresentatie over het leven van Marco Luyer met medewerking van de Social Design Politie. Frans Eppink exposeert foto’s van markante Nijmegenaren.

De muzikale omlijsting tijdens de Wereld Daklozendag Nijmegen wordt verzorgd door de singer songwriters Diego en Appie, MC Royal en DJ Dave.

Buitenprogramma

Het buitenprogramma wordt gebracht door de Vagebond & Straatgids Gerard. Zij vertellen over het straatleven in Nijmegen aan de hand van een stadswandeling. De wandelingen starten om 14.30 uur en 15.30 uur vanaf het Kolpinghuis in het Nijmeegse stadscentrum.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}