Boomfeestdag kick-off voor vergroening schoolplein Winssen

Boomfeestdag kick-off voor vergroening schoolplein Winssen

WINSSEN – Basisschool De Wegwijzer in Winssen heeft de Nationale Boomfeestdag aangegrepen als kick-off voor het vergroenen van hun schoolplein. Directrice Berenike Vossebeld kan niet wachten tot het ‘stoeptegelplein’ is omgetoverd tot een groene, duurzame omgeving.

Minder pestgedrag

Er zijn vijf bomen geplant op het plein van De Wegwijzer. Daarnaast is het plan om meer gras aan te leggen en om een heuvel te creëren waar kinderen op kunnen spelen. Volgens Vossebeld bevordert een groen schoolplein creativiteit en vermindert dit het pestgedrag. Bovendien is een groener plein goed voor het milieu.

Regenwormen voor groei

Wethouder Pim van Teffelen mocht de eerste schop in de grond zetten. Daarna mochten de leerlingen het werk afmaken, wat ze met veel plezier deden. Met name het uitzetten van de regenwormen ging gepaard met veel gegiechel en gegil. De regenwormen zorgen voor een meer luchtige en vruchtbare voedingsbodem voor de bomen, waardoor ze sneller groeien. Toch zal het volgens Vossebeld nog wel tien jaar duren voor het een volwassen boom is: "Maar ja, dat heb je altijd met bomen."

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}