Botsing van twee oudere automobilisten in Groesbeek

Botsing van twee oudere automobilisten in Groesbeek

Op de Herwendaalseweg in Groesbeek was woensdag een botsing tussen twee auto’s. Beiden reden in de richting van het centrum van Groesbeek, toen de voorste auto zonder duidelijke reden plotseling stopte. De auto daarachter kon niet op tijd remmen, met als gevolg een kop-staart botsing.

Helikopter

De bestuurders van beide auto’s waren mannen op leeftijd, en één van hen was direct na de botsing niet aanspreekbaar. Omstanders hebben daarom 112 gebeld, waarop ambulance, brandweer en traumahelikopter naar de plaats van het ongeluk snelden. Toen bij aankomst bleek dat de versufte bestuurder weer aanspreekbaar was, is de helikopter niet geland. Wel is hij voor controle naar het ziekenhuis gebracht. De andere automobilist kwam met de schrik vrij. In de auto’s zaten behalve de bestuurders geen andere mensen.

Afgesloten

De Herwendaalseweg is de weg tussen het centrum van Groesbeek en Bredeweg. Na het ongeval is de weg ongeveer 1,5 uur afgesloten geweest voor verkeer. Gedurende die tijd mocht slechts af en toe een vrachtwagen passeren.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}