Bouw eerste grote zonnepark in Beuningen van start gegaan

Bouw eerste grote zonnepark in Beuningen van start gegaan

EWIJK – De aankomende weken wordt zonnepark Lage Woerd nabij de Goudwerf in Ewijk gebouwd. Dit is het eerste grote zonnepark dat Beuningen krijgt. Het zonnepark moet 1800 huishoudens van stroom gaan voorzien. Hiermee levert het een belangrijke bijdrage aan de duurzaamheidsambities van de gemeente Beuningen.

Beuningen energieneutraal

Piet de Klein, wethouder duurzaamheid van de gemeente Beuningen, heeft afgelopen dinsdag 11 juni de eerste paal voor het zonnepark in de grond geslagen. De komende weken komen hier nog eens 4500 palen bij, die als basis dienen voor de stellages waarop zo’n 18.200 zonnepanelen worden gevestigd.

De panelen worden tot eind dit jaar getest, waarna de aansluiting op het stroomnetwerk wordt gerealiseerd. Het zonnepark moet voor 1800 huishoudens stroom gaan genereren. Hiermee levert het een belangrijke bijdrage aan de duurzaamheidsambitie van de gemeente Beuningen om in 2040 energieneutraal te zijn.

Samenwerking met ENGIE

Op het bouwterrein zijn twee werkcontainers geplaatst die ook voorzien zijn van zonnepanelen. De energie die tijdens de bouw nodig is wordt daardoor zoveel mogelijk duurzaam opgewekt. Het project wordt in samenwerking gedaan met ENGIE, een duurzaam energie- en technologiebedrijf. Het bedrijf is actief betrokken in de regio bij het opwekken van duurzame energie. Zo zijn ze ook bezig met een groot zonnepark bij de A73. Hier willen ze het opwekken van duurzame energie combineren met de teelt van gewassen, door onder de panelen de gewassen te laten groeien.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}