Bouw fietsbrug Mook – Cuijk gaat nieuwe fase in

Bouw fietsbrug Mook – Cuijk gaat nieuwe fase in

MOOK – De bouw van de fietsbrug tussen Cuijk en Mook gaat een nieuwe fase in. De afgelopen tijd is het gebied onder meer onderzocht op niet gesprongen explosieven uit de oorlog. De komende maanden worden de brugpijlers gerealiseerd.

Aan de kant van Mook zijn de funderingspalen voor de pijlers al geboord, en aan de Cuijkse zijde is dit werk momenteel in volle gang.

Brug niet voor autoverkeer

Op de geboorde funderingspalen wordt de funderingsvloer aangebracht. Dit is een soort dikke betonnen vloer die aan de bovenzijde min of meer gelijk ligt met het maaiveld. Dit alles voorkomt het verzakken van de brug. Op de pijlers komen later de brugdelen te rusten. De hoofdoverspanning (boven de rivier) van de fietsbrug wordt geheel uitgevoerd in staal.

Het boren van de funderingspalen, het aanbrengen van de funderingsvloer en het storten van de pijlers moet volgens planning eind oktober zijn afgerond.

De brug krijgt een voetpad en een fietspad en is nadrukkelijk niet bedoeld en ook niet ontworpen voor het autoverkeer. Wel kunnen in noodgeval kleine hulpverleningsvoertuigen over de brug rijden.

Tekst gaat verder onder de foto.

Nieuwe route 2,5 kilometer korter

De fietsbrug is een samenwerkingsproject van de provincies Gelderland, Noord-Brabant en Limburg en de gemeenten Cuijk en Mook en Middelaar. 

De rechtstreekse fietsbrug over de Maas levert fietsers van en naar Cuijk 2,5 km winst op, vergeleken met de route via de A73. Naar verwachting zullen dagelijks veel scholieren en forensen gebruik gaan maken van de brug. De nieuwe fietsbrug krijgt ook een recreatieve functie.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}