Brand Goffertstadion en Eendracht, politie doet onderzoek

Brand Goffertstadion en Eendracht, politie doet onderzoek

NIJMEGEN – Onbekenden hebben in de nacht van zaterdag op zondag brand gesticht in en rondom het Goffertstadion in Nijmegen. De politie doet momenteel onderzoek naar de toedracht van de brand.

Door de brand is er schade ontstaan aan zowel de gevel van het stadion als aan de voorkant van trainingscomplex De Eendracht. 

NEC-directeur Wilco van Schaik laat weten dat de politie de brand onderzoekt. Rondom de brandhaard zouden jerrycans met benzine zijn aangetroffen. De brandweer was snel ter plaatse en heeft erger kunnen voorkomen.

Bezoekers van de wedstrijd tussen NEC 3 en de Beuningse Boys 4 kunnen via de zij-ingang het trainingscomplex betreden.

Tekst gaat verder onder de video.

“De politie is nu bezig met het onderzoek, de camerabeelden worden ook bekeken”, begint Van Schaik, die ’s nachts werd gebeld door stadionmanager Theo van Benthum. “Het brandalarm werkt goed, daardoor kon de brandweer erger voorkomen.”

Over de daders en het motief kon Van Schaik zondagochtend nog niks kwijt. “Voor ons is het ook gissen. Of dit sportief of clubgebonden is, of de actie van een pyromaan. In de loop van de dag verwacht ik daar meer duidelijkheid over. Ik kan nu even niks doen, ik wacht het onderzoek af.”

De forensische recherche heeft sporenonderzoek gedaan, maar de resultaten van dat onderzoek zijn nog niet bekend. Ook wordt er gekeken of bewakingscamera’s mogelijk beelden hebben opgenomen van de brandstichtingen. Door de omvang van de brandstichting wordt rekening gehouden met de mogelijkheid dat er meer dan één verdachte is.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}