BrengFlex proef stopt in december in regio Arnhem/Nijmegen

BrengFlex proef stopt in december in regio Arnhem/Nijmegen

REGIO – De proef met het busvervoer volgens het BrengFlex principe wordt in december in de regio Arnhem/Nijmegen stopgezet. Dat heeft de provincie Gelderland dinsdagmiddag bekendgemaakt. De provincie subsidieerde de proef met BrengFlex met zo’n 2,5 miljoen euro.

De provincie noemt als belangrijkste reden dat BrengFlex nog altijd duur is vergeleken met het reguliere busvervoer. Gelderland besteedt de 2,5 miljoen euro liever in het versterken van het hoogwaardige openbaar vervoer in de gehele regio Arnhem/Nijmegen. Men noemt de proef wel geslaagd en waardevol voor de ontwikkeling van het openbaar vervoer van de toekomst.

Reizigers positief

Reizigers, gemeenten en ook de provincie zijn positief over BrengFlex. De kosten van het in standhouden van dit systeem blijken echter te hoog en vervoerder Hermes heeft aangegeven dat die ook niet echt omlaag kunnen.

De provincie ziet liever een systeem dat geldt voor geheel Gelderland, zodat ook gebieden zonder openbaar vervoer een vervoersysteem krijgen.   

Voor meeste reizigers verandert er niets

BrengFlex was een soort ‘extra’ systeem, dus voor het overgrote deel van de reizigers in de regio verandert er niets, zo stelt de provincie. Bus, trein en regiotaxi vormen volgens de provincie samen een goed openbaar vervoersnet in de steden.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}