Broers moeten 18 jaar de cel in voor dubbele cafémoord Nijmegen

Broers moeten 18 jaar de cel in voor dubbele cafémoord Nijmegen

NIJMEGEN – Twee Nijmeegse broers zijn donderdag in hoger beroep allebei veroordeeld tot 18 jaar cel. Ze hebben op 9 mei 2016 twee andere broers uit Nijmegen om het leven gebracht. Tijdens de schotenwisseling in café Istanbul is ten minste 22 keer geschoten, zelfs toen de slachtoffers al op de grond lagen.

De oudste broer (46) werd eerder tot 16 jaar cel veroordeeld door de rechtbank, maar hij ging in hoger beroep tegen de straf. Volgens hem moest hij wel schieten nadat het slachtoffer Nadjim zijn wapen trok. De camerabeelden die later uit het Maas-Waalkanaal zijn opgevist, laten een heel ander beeld zien. Er is juist te zien dat verdachte Gjordan D. met getrokken wapen en in schiethouding in beeld komt. 

Jongste broer ontkent

De jongste broer (40), die 15 jaar cel kreeg van de rechter, ontkent dat hij heeft geschoten. Maar uit forensisch onderzoek blijkt dat er met drie wapens is geschoten; het eigen wapen van Gjordan dat hij na weigering weggooide en verruilde voor het wapen van Nadjim. Gjordan geeft ook toe met beide wapens te hebben geschoten. Maar wie er met het derde wapen heeft geschoten, is moeilijker vast te stellen. 

Volgens het Openbaar Ministerie (OM) is het echter niet waarschijnlijk dat dit één van de slachtoffers is geweest, aangezien die dan ook zijn eigen broer beschoten zou hebben. De verklaring van de verdediging dat dit door zogenoemd friendly fire gebeurd moet zijn, vond het OM onwaarschijnlijk.

De straf van 18 jaar cel is gelijk aan de eis van het OM.

Via onze mediapartner Omroep Gelderland.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}