Bruls over brand Weurt: "Elk incident is er één te veel"

Bruls over brand Weurt: "Elk incident is er één te veel"

WEURT – Burgemeester Bruls maakt zich zorgen over de frequentie waarmee er brand uitbreekt op het industrieterrein bij Weurt. In de nacht van dinsdag op woensdag brak daar voor de derde keer in een maand tijd brand uit.

De burgemeester laat in een reactie weten: "Elk incident is er een teveel. Ik vind het zorgelijk dat er in korte tijd in een klein gebied drie keer brand uitbreekt. De oorzaak van de brand van vannacht is op dit moment overigens nog niet bekend. De politie is druk bezig met onderzoek. Hopelijk geeft dat duidelijkheid over de precieze omstandigheden."

Trailers

De politie vond tijdens het onderzoek een aantal trailers naast de uitgebrande loods met daarin alle materialen om een hennepkwekerij te exploiteren. Ook troffen agenten een trailer aan met goederen die normaal te vinden zijn in een, tegenwoordig illegale, growshop.

Foto: Sebastiaan Mulleners

De trailers waarin de hennepkwekerijen zijn gevonden

Grote brand

De brand ontstond omstreeks half twee in de nacht. In eerste instantie leek het om een snelle klus te gaan, maar al snel werd de brand opgeschaald, waardoor er meer brandweerlieden en politieagenten bij betrokken werden. Pas nadat de brand onder controle was, konden de agenten hun onderzoek beginnen.

De loods is voor tweederde in de as gelegd.

 

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}