"Bruls, rot op" - spandoek aan Waalbrug met protest van HKN

"Bruls, rot op" - spandoek aan Waalbrug met protest van HKN

NIJMEGEN – Een spandoek met de tekst 'Bruls rot op!' hing zondagavond kort voor aanvang van het vuurwerk aan de Waalbrug. Het doek werd vermoedelijk opgehangen door leden van de HKN, de harde kern van voetbalclub NEC. 

Handel in harddrugs 

De tekst verwees naar het besluit van burgemeester Bruls om café Heideroosje voor een jaar te sluiten. Aanleiding voor dat besluit was de verdenking van handel in harddrugs vanuit het café, waar veel NEC-supporters komen. 

Harde kern

De HKN maakt via Facebook ook melding van de actie "De Waalbrug is van ons", laat de supportersgroeping via haar Facebookpagina weten.

Geen controle over eigen café

In mei deed de politie een inval in het café waarbij een 55-jarige man uit Nijmegen werd aangehouden. De gemeente Nijmegen meent nu dat Leenders geen controle zou hebben over haar eigen café en daardoor overlast zou veroorzaken. 

Kort geding

De 68-jarige eigenaresse laat het er niet bij zitten. Ze probeert via verschillende kanalen de beslissing terug te laten draaien. Daarnaast kondigt de uitbaatster op haar facebookpagina een kort geding aan. Via de facebookpagina van East Side & HKN wordt opgeroepen een bedrag te schenken om het café te helpen bij het kort geding. Inmiddels is door cafébezoekers ook een petitie gestart tegen de sluiting van het café.

Lees ook:

Café Heideroosje moet een jaar dicht

Lokale partijen kritisch naar burgemeester over sluiting café Heideroosje

 

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}