Bruls sluit opnieuw meerdere horecagelegenheden

Bruls sluit opnieuw meerdere horecagelegenheden

NIJMEGEN – De Nijmeegse burgemeester Hubert Bruls heeft vier horecagelegenheden in de binnenstad per direct gesloten. Het gaat om drie eetgelegenheden en een café, allemaal in beheer van dezelfde eigenaar. Bruls heeft de Drank- en Horecavergunning ingetrokken vanwege 'slecht levensgedrag' van de ondernemer.

De drie döner kebab-zaken, Doner Mix, Adams Eethuis Mix l en Adams Eethuis Mix ll moeten vanaf 13 december om 11.00 uur gesloten zijn voor het publiek. Hetzelfde geldt voor café Het Alternatief in de In de Betouwstraat. Volgens de gemeente heeft de eigenaar meerdere overtredingen begaan, waaronder het schenden van de Wet wapens en munitie. In een van zijn zaken werd een vuurwapen aangetroffen. Ook zou de eigenaar alcohol hebben geschonken aan een minderjarige en de APV hebben geschonden door het plaatsen van een terrasvoet zonder vergunning.

"Als een ondernemer vergunninghouder is van vier Drank- en horecavergunningen op meerdere locaties en deze als zodanig exploiteert en er wordt slecht levensgedrag geconstateerd ten aanzien van zijn persoon, dan heeft dat tot gevolg dat alle vier de Drank- en horecavergunningen ingetrokken moeten worden op die grondslag," aldus de gemeente.

Burgemeester hanteert geen hardere lijn

Het is niet de eerste keer dat de burgemeester horecagelegenheden sluit. Of Bruls daarmee een hardere lijn hanteert, is volgens een woordvoerder van de gemeente niet het geval. "De burgemeester hanteert al jaren dezelfde lijn; wie regels overtreedt loopt het risico op sluiting. Gelukkig is dit bij het overgrote deel van de ongeveer 600 horecazaken in Nijmegen niet aan de orde. Er is geen hardere lijn, geen samenhang."

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}