Bruls verplaatst aangekondigde demonstraties, betogers nog in overleg

Bruls verplaatst aangekondigde demonstraties, betogers nog in overleg

NIJMEGEN – De Goedheiligman zou langs de intochtroute in Nijmegen op 17 november geen enkele demonstrant tegen moeten komen, pro- noch anti-zwarte piet. Burgemeester Bruls heeft namelijk besloten dat er niet langs de route gedemonstreerd mag worden.

Dit moet op een locatie ver van de feestelijkheden gebeuren. Saillant detail: er zijn geen betogingsaanvragen bekend bij de gemeente Nijmegen.

Demonstraties

Eerder kondigde anti-zwartepiet-organisatie ‘Stop Blackface’ aan te gaan demonstreren op de Grote Markt in Nijmegen. De actiegroep laat weten dat er op dit moment nog onduidelijkheid bestaat: "We zijn in overleg over het protest. Binnenkort volgt meer informatie."

De Gelderlander meldde in een bericht over de supportersclub 'Harde Kern NEC' (HKN) dat een ‘goed ingevoerde bron in de HKN’ praatte over een geweldadige reactie op de aangekondigde demonstratie van Stop Blackface. De supportersclub sprak dit tegen, maar vermeldde wel dat  mensen niet raar op moesten kijken als er leden op de Grote Markt verschijnen om het 'kinderfeest te beschermen.’

Niet bevestigd

Volgens Bruls is er geen verband tussen de aankondiging dat een demonstratie niet langs de route plaats zal vinden, en de dreiging beschreven in het Gelderlander artikel.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}