Bruls: "Zwaardere sancties bij overtredingen horeca"

Bruls: "Zwaardere sancties bij overtredingen horeca"

NIJMEGEN – Wanneer de horecagelegenheden in Nijmegen, die momenteel gesloten zijn vanwege de geconstateerde coronabesmettingen, de handhaving op de regels niet verbeteren, kunnen zwaardere sancties worden opgelegd aan de uitbaters. Dat zegt de Nijmeegse burgemeester in zijn maandelijkse gesprek met RN7.
Eerder deze maand sloot de burgemeester al drie café's in de Nijmeegse binnenstad. Café van Rijn, Twee Keer Bellen en Bascafé moesten sluiten nadat er meerdere coronabesmettingen te herleiden waren naar de café's. Zij zullen hun deuren gedurende 14 dagen gesloten moeten houden om de "brandhaard te laten doven". In de tussentijd dienen zij een plan aan te dragen waarin zij uitleggen hoe de coronaregels in de toekomst beter gehandhaafd kunnen worden.

Volgens Bruls heeft één van deze café's al tweemaal tevergeefs zo'n voorstel ingediend. Toch mag een gesloten horecagelegenheid pas heropend worden, als een dergelijk plan is goedgekeurd. Op deze manier wil de gemeente een zwaardere garantie hebben op het goed naleven van de coronaregels, anders zullen ook de sancties zwaarder zijn, meldt Bruls. "Je kunt dan natuurlijk besluiten dat zo'n café voor een langere tijd dicht blijft. Uiteindelijk kun je zelfs nog met geldboetes gaan werken," aldus de burgemeester. "Dat is gelukkig nog niet nodig geweest in Nijmegen."

De hele uitzending van het gesprek met de burgemeester is zaterdagochtend om 11:00 uur te zien bij RN7.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}