Burgemeester Beuningen kraakt coalitieakkoord

Burgemeester Beuningen kraakt coalitieakkoord

BEUNINGEN – In een opmerkelijke brief aan de gemeenteraad van Beuningen maakt waarnemend burgemeester Daphne Bergman kritische opmerkingen over het onlangs bekend geworden coalitieakkoord van CDA, VVD en BN&M.

Zij mist in het akkoord aandacht voor recreatiepark de Groene Heuvels, waar in het verleden van alles aan de hand was, schrijft ze. Zo was er bijvoorbeeld een schietpartij en kwam het park slecht naar voren uit een onderzoek van de Consumentenbond naar hygiëne. Ook was er onder meer sprake van illegale permanente bewoning.

'Ondermijning’

De burgemeester meent verder dat er in het coalitieakkoord aandacht had moeten zijn voor ‘ondermijning’. Nu ontbreekt dat. “De opmars van motorclubs, drugslaboratoria en dumping vraagt om een krachtige gemeenschappelijke en lokale aanpak,” zo schrijft Bergman.

Nu is Beuningen de afgelopen jaren niet of nauwelijks geconfronteerd geweest met deze zaken. Er is echter een trend gaande dat de georganiseerde misdaad in Brabant stevig wordt aangepakt, en daarom opschuift richting Gelderland.

Strak financieel beleid

Burgemeester Bergman waarschuwt ook nog in de brief dat Beuningen de komende vier jaar een strak financieel beleid moet blijven voeren.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}