Burgemeester Wijchen: “Verbijsterd door drama aanrijding met dodelijk slachtoffer”

Burgemeester Wijchen: “Verbijsterd door drama aanrijding met dodelijk slachtoffer”

WIJCHEN – Burgemeester Marijke van Beek (PvdA) heeft woensdag gereageerd op de dodelijke aanrijding die dinsdagavond op de 15e straat van de Ververt in Wijchen plaatsvond. Daarbij werd na een verkeersruzie een man tweemaal doelbewust aangereden, met de dood als gevolg. Van Beek geeft aan verbijsterd te zijn over het voorval. De gemeente heeft contact gelegd met de familie van het slachtoffer. Voor getuigen is er slachtofferhulp.

"Verschrikkelijk drama"

Van Beek noemt de dodelijke aanrijding ‘één van de ergste ongevallen die ik in mijn loopbaan heb meegemaakt’. “Dit is een verschrikkelijk drama voor de familie en voor de mensen die getuige waren van de aanrijding”, zegt Van Beek. “Ons medeleven gaat naar hen uit. Voor de getuigen wordt slachtofferhulp ingezet. De gemeente heeft contact gelegd met een broer van het slachtoffer met het aanbod om in gesprek te gaan. Dat heeft men nog in beraad, en we gunnen de familie natuurlijk ook graag die rust. De gemeente heeft vanmorgen ook onmiddellijk contact gelegd met de scholen waar de kinderen van het slachtoffer op zitten om hulp aan te bieden waar dat nodig is. Beide scholen zijn erg druk met het opvangen van de kinderen en het opzetten van de communicatie richting ouders en leerlingen.

Politie-inzet

De recherche Tweestromenland pakt het strafrechtelijk onderzoek op. “De verdachte is aangehouden. Daar is veel politie-inzet op gepleegd. Op dit moment is de politie met meerdere wijkagenten in de wijk om de gevoelens daar te peilen. Aan de familie is een familierechercheur toegewezen. Die kan hen bijstaan bij alles wat op hen af kan komen.

Dion van Alem
Politiek verslaggever

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}