Burgemeester Willem Gradisen schrijft lied voor Molenhoeks Makkie

Burgemeester Willem Gradisen schrijft lied voor Molenhoeks Makkie

MOLENHOEK – Het Molenhoeks Makkie krijgt een eigen lied. Het lied, de tekst en de muziek is gemaakt door de burgemeester van gemeente Mook en Middelaar. De muziek is opgenomen in De Moor Studios in Wijchen.

Verder heeft Gradisen hulp gekregen van Luc Berben, die met Jules Peters eveneens zorg heeft gedragen voor de muzikale begeleiding.

Tekst gaat verder onder de video.

Uitdaging

Het Molenhoeks Makkie een NK Cross voor Bestuurders vallen dit jaar tegelijk. Dit is de reden dat de burgemeester geen muziek kan maken, wat hij normaal altijd wel doet, langs het parcours. Bestuurslid Peter-Jan Mol had daarom burgemeester Gradisen uitgedaagd. De uitdaging was voor Gradisen om met een lied te komen voor het Molenhoeks Makkie en dat is hem gelukt. De CD wordt vooraf door de burgemeester overhandigd aan de bestuursleden van het evenement. Zo kan Gradisen toch muzikaal aanwezig zijn bij de hardloopwedstrijd.

Loopfestijn

Molenhoeks Makkie is het inmiddels bekende hardloop- en wandelevenement dat jaarlijks plaatsvindt in Molenhoek. Het is bijzonder aangezien je er als liefhebber van het lopen aan mee kan doen, maar ook de competitieve hardlopers kunnen hun ei kwijt tijdens de loop. De focus van de Hardloopwedstrijd ligt op de omgeving van Mookerheide waarin de lopers zich begeven. 

Muzikale carrière

Het is niet voor het eerst dat burgemeester Gradisen muziek opneemt voor zijn gemeente. In 2017 maakte hij ook al een carnavalshit, 'Ode aan de woonboot'. Die werd toen speciaal opgedragen aan twee woonbootbewoners die gedupeerd waren door de aanvaring met de stuw bij Grave. De woonbootbewoners moesten toen halsoverkop hun woning verlaten, omdat de waterstand erg laag was.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}