Burgemeesters brengen eerbetoon aan veteranen

Burgemeesters brengen eerbetoon aan veteranen

NIJMEGEN – De burgemeesters Daphne Bergman (Beuningen), Hans Verheijen (Wijchen) en waarnemend burgemeester Corry van Rhee (Druten) hebben dinsdagavond de Sunset March op stadsbrug De Oversteek in Nijmegen gelopen. Dat gebeurde in het kader dat Nijmegen 75 jaar geleden werd bevrijd.

Op de brug werden de drie burgemeester vergezeld door de wethouders Piet de Klein en Henk Plaizier uit Beuningen; André Springveld, Sjef van Elk en Willy Brink uit Druten; en Titus Burgers en Geert Gerrits uit Wijchen. Ook diverse leden van het Veteranenplatform Beuningen liepen mee.

Lichtmonument Lights Crossing

Sinds oktober 2014 loopt iedere dag een veteraan de Sunset March op De Oversteek. Het is een dagelijks eerbetoon aan de geallieerde militairen die ons land destijds hebben bevrijd van de tirannie. Het geldt overigens voor alle militairen die zich inzetten voor de vrijheid.

De verlichting van de brug is een lichtmonument onder de naam: 'Lights Crossing'. Er staan aan beide kanten van de Oversteek 48 lichtmasten. Bij zonsondergang gaan deze paren lichtmasten na elkaar aan in het tempo van een trage mars. Dit duurt bijna twaalf minuten. De Sunset March startte dinsdagavond om kwart over zes.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}