Burgemeesters en bekende Nederlanders lezen voor tijdens Voorleesontbijt

Burgemeesters en bekende Nederlanders lezen voor tijdens Voorleesontbijt

REGIO – Aandachtig luisterende kinderen terwijl Ronnie Ruysdael voorleest uit zijn favoriete kinderboek. Zo zag de aula van de Sint Maartenschool in Ubbergen er woensdagochtend uit. Dit jaar worden de Nationale Voorleesdagen weer ingeluid met het Voorleesontbijt op woensdag 23 januari.

Tijdens deze aftrap worden burgemeesters en bekende Nederlanders uitgenodigd op verschillende locaties om voor te komen lezen. Zo komt burgemeester Bruls langs bij kinderdagverblijf Bij Ons in Lent, en leest Ronnie Ruysdael voor op de Sint Maartenschool in Ubbergen.

Voorstellingen in Mariënburg

De Nationale Voorleesdagen duren tot en met 2 februari. Bibliotheken, basisscholen, kinderopvangen en boekenwinkels organiseren gedurende deze week allerlei activiteiten voor kinderen. Zo wordt er in bibliotheek Mariënburg dagelijks voorgelezen en zijn er kaarten te koop voor verschillende voorstellingen gedurende de week. Bibliotheken in onder andere Druten en Berg en Dal organiseren ook activiteiten tijdens de Nationale Voorleesdagen.

Ter gelegenheid is er een top 10 van prentenboeken opgesteld. Het prentenboek van het jaar 2019 is ‘Een huis voor Harry’ van Leo Timmers geworden.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}