Burgers halen 17.000 zonnepanelen naar Windpark Nijmegen-Betuwe

Burgers halen 17.000 zonnepanelen naar Windpark Nijmegen-Betuwe

NIJMEGEN – Ontwikkelstichting Wiek-II hield donderdagavond een informatiebijeenkomst over het plan om 17.000 zonnepanelen te bouwen bij Windpark Nijmegen-Betuwe.

In een grote tent aan het Kelfkensbos werd het project aan geïnteresseerden gepresenteerd.

“Het idee is dat het zonnepark, net als het windpark, in handen komt van burgers,” zegt Pim de Ridder, community manager bij Wiek-II. “Als je de burgers erbij betrekt, krijg je het eerder voor elkaar.” Windpark Nijmegen-Betuwe werd eerder ook door burgers gerealiseerd.

5 miljoen euro

Het project van 5 miljoen wordt voornamelijk door de bank gefinancierd. 1,5 miljoen komt uit eigen vermogen van investeerders en zo’n 1000 inwoners van de regio Arnhem-Nijmegen.

Voor bouw van de zonnepanelen wordt gebruik gemaakt van een nieuwe techniek genaamd cablepooling. De Ridder: “Wind en zonne-energie worden gecombineerd die naar hetzelfde elektriciteitsnet worden gestuurd.”

Eind 2019

De bouw van zonnepark de Grift start naar verwachting eind 2019. Geïnteresseerden kunnnen zich nog melden: "We zijn altijd opzoek naar nieuwe leden of investeerders om het project te realiseren," aldus de Ridder.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}