“Buschauffeurs werken graag in Vierdaagseweek”

“Buschauffeurs werken graag in Vierdaagseweek”

NIJMEGEN – Buschauffeurs werken graag in de Vierdaagseweek, want de sfeer onder de reizigers is geweldig, zo zegt dinsdag Breng-woordvoerder Daan Stevens. Busmaatschappij Breng moet tijdens de Vierdaagse en de feesten flink wat extra chauffeurs inzetten, maar dat is dus geen enkel probleem.

Als de bussen wat later arriveren, hebben de reizigers daar volgens de Breng-woordvoerder wel begrip voor. Breng heeft een speciale poel van extra chauffeurs en dubbellange bussen om de piekdrukte op bepaalde buslijnen te kunnen opvangen.

Bussen uit hele land

Men heeft uit alle regio’s van het land extra bussen laten aanrukken om de tienduizenden wandelaars, toeschouwers en feestvierders te vervoeren.

De grote drukte manifesteert zich vooral in de loop van de middag als veel lopers teruggaan naar huis of het logeeradres om zich op te frissen. Bussen die ’s ochtends slechts om het half uur gaan, hebben ’s middags een ritme van elk kwartier of soms elke tien minuten.

Vroegbussen en nachtbussen

“In de loop der jaren hebben we veel ervaring opgedaan wanneer en waar er topdrukte ontstaat,” aldus de Breng-woordvoerder.

De busmaatschappij zet de zogeheten “vroegbussen” in om de wandelaars tijdig aan de startplaats te krijgen. Voor de feestvierders zijn er speciale nachtbussen.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}