Buurland Duitsland: verlenging lockdown, maar met versoepelingen

Buurland Duitsland: verlenging lockdown, maar met versoepelingen

DUITSLAND – Bij onze Oosterburen geldt sinds half december een harde lockdown. Die werd vorige maand verlengd tot 8 maart. Daar komen nu drie weken bij. Dat hebben bondskanselier Angela Merkel en de ministers-presidenten van de zestien deelstaten gisteravond afgesproken. Vanaf maandag komen er stapsgewijs nieuwe versoepelingen, meldt het AD. Die worden wel weer teruggeschroefd naar de huidige beperkingen als er binnen een week drie dagen achtereen meer dan honderd nieuwe besmettingen op 100.000 inwoners zijn. 

Wat mag er weer vanaf maandag in ons buurland? Maximaal vijf personen uit twee huishoudens mogen elkaar dan weer ontmoeten, kinderen onder de veertien niet meegerekend. Na de heropening van basisscholen en kappers, volgen de boekhandels, bloemenwinkels en tuincentra. Rij- en vliegscholen mogen ook weer en naast winkelen op afspraak in niet-essentiële winkels kunnen musea, galerieën, botanische- en dierentuinen bezoekers ontvangen in tijdslots. Het alleen of met zijn tweeën beoefenen van individuele sporten is dan ook mogelijk, net als buitensporten in groepen van maximaal tien kinderen tot 14 jaar.

Als de coronacijfers na twee weken niet zijn verslechterd mogen cafés en restaurants vanaf 22 maart buiten weer gasten ontvangen en kunnen ook bioscopen, theaters, concertzalen en operahuizen weer open. Op 22 maart bespreken Berlijn en de deelstaten dan ook of vakantiewoningen en campings weer gasten mogen toelaten.

 

Artikel via mediapartner Omroep Gelderland

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}