Buurtavond in De Schalmei voor natuurspeeltuin Neerbosch-Oost

Buurtavond in De Schalmei voor natuurspeeltuin Neerbosch-Oost

NIJMEGEN – Er moet een natuurspeeltuin komen in Neerbosch-Oost. Een Nijmeegse actiegroep maakt zich hier sterk voor. Wijkbewoners kunnen op 3 september een buurtavond bijwonen in wijkcentrum De Schalmei in Neerbosch-Oost.

Voor de zomervakantie startte een klein groepje bewoners met een actie, waarmee ze willen bereiken dat er een nieuwe, groene natuurspeeltuin tussen wijkcentrum De Schalmei en het nieuwe schoolgebouw van Het Octaaf gaat komen. In korte tijd zijn al meer dan 200 steunbetuigingen opgehaald voor zo’n ravotplaats voor kinderen.

Groene verbinding

Nu de zomer voorbij is gaat de actiegroep verder met het plan ‘Speelplaats boven parkeerplaats!’ De groep wil graag een groen hart in de wijk, naast de nieuwe school (voorjaar 2020 open) en het wijkcentrum. Op deze plek, waar nu een groot parkeerterrein ligt, is ruimte voor een natuurspeeltuin, een speelveld en een terras.

De buurtactie is er op gericht om met zoveel mogelijk steun uit de wijk een groene verbinding tussen de twee gebouwen voor elkaar te krijgen. De bijeenkomst op dinsdag 3 september begint om 20.00 uur in wijkcentrum De Schalmei aan de Symfoniestraat 204 in Nijmegen.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}