Cabaretier Pieter Derks en Rob Jetten (D66) ambassadeurs All4small

Cabaretier Pieter Derks en Rob Jetten (D66) ambassadeurs All4small

NIJMEGEN – Cabaretier Pieter Derks en D66-fractievoorzitter in de Tweede Kamer Rob Jetten zijn sinds vrijdag 15 november ambassadeurs van de stichting All4small. Doel van de stichting is om kwetsbare en te vroeg geboren kinderen een betere kans te geven op een mooie start in hun leven.

All4small werkt nauw samen met het Radboudumc Amalia kinderziekenhuis in Nijmegen. Rob Jetten, die in Nijmegen studeerde en daar zijn politieke carrière begon, en Nijmegenaar Pieter Derks ondersteunen met hun ambassadeurschap het werk van All4small.

Onderzoek naar bloedsomloop te vroeg geboren baby’s

Het Radboudumc Amalia kinderziekenhuis is gespecialiseerd in zorg voor de allerkleinsten. Met specialistische kennis en apparatuur wordt er met veel extra aandacht en toewijding gezorgd voor de hele kleine te vroeg geboren baby’s. Bij deze baby’s kunnen allerlei complicaties optreden, die regelmatig meer onderzoek vergen. En meer onderzoek kost extra geld.

Gewone onderzoeken niet mogelijk bij allerkleinsten

Het doel van All4small is beter onderzoek te kunnen doen naar de bloedsomloop van pasgeboren kinderen. Omdat een kindje zo klein en kwetsbaar is, kunnen de gewone onderzoeken die bij volwassenen geen probleem zijn, niet worden uitgevoerd.

Pieter Derks heeft rond de geboorte van zijn jongste dochtertje zelf gezien hoe complex de zorg voor (premature) baby’s is. “Ik ben ontzettend blij met alle medische kennis die haar heeft geholpen het gezonde, vrolijke kind te worden dat ze nu is,” zegt de cabaretier.

Rob Jetten en Pieter Derks hebben vrijdagochtend in het Nijmeegse kinderziekenhuis officieel hun handtekening gezet onder de samenwerking met de stichting All4small.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}