‘Cabaretiers doen te lacherig over postzegelverzamelaars’

‘Cabaretiers doen te lacherig over postzegelverzamelaars’

NIJMEGEN – "Postzegels verzamelen wordt meestal weggezet als een activiteit van oude bejaarde mannetjes die alleen maar naar het plaatje kijken of gretig bezig zijn met het opvullen van een album. Het is meer dan dat."

Negatief beeld

Ton Buitenhuis van Noviopost, de postzegelvereniging van Nijmegen en omgeving, vindt dat de hobby waar hij met plezier mee bezig is niet altijd positief in het nieuws komt. Cabaretiers zorgen weleens voor een negatief beeld. "Ze doen er soms wat lacherig over."

Educatieve waarde

"Maar juist in deze tijd zijn er voor liefhebbers nieuwe mogelijkheden om een leuke verzameling op te bouwen", zegt Buitenhuis. Hij maakt duidelijk dat de wereld van filatelie zich meer dan ooit bezig houdt met echte verhalen achter een zegel. Dat is wat Noviopost merkt onder leden. Ook leden van andere verenigingen zijn steeds meer bezig met het educatieve aspect.

Noordpool

"In recente tijden zijn door moderne ontwikkelingen nieuwe vormen en mogelijkheden ontstaan. Neem nu mijn eigen verzameling. Postzegels over de Noordpool met veel waarde heb ik in huis, maar je kan ook het verhaal over de Noordpool vertellen. De problemen met het klimaat die daar spelen bijvoorbeeld. Het heeft educatieve waarde."

Op 4 maart is er in het Kolpinghuis aan de Smetiusstraat in Nijmegen een grote postzegelbeurs. De toegang is gratis.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}