Café Heideroosje moet een jaar dicht

Café Heideroosje moet een jaar dicht

NIJMEGEN – Café Heideroosje moet een jaar de deuren sluiten. Vanaf 20 juli moet het café op last van burgemeester Bruls dicht. Dat is bepaald naar aanleiding van een politie-inval in mei, waarbij een klant werd betrapt op het dealen van cocaïne.

Uitbaatster Willy Leenders reageert geëmotioneerd op haar facebookpagina: "Met tranen in mijn ogen schrijf ik deze brief. (...) Dit besluit is in mijn ogen volledig onterecht en dat doet mij het meeste pijn.

In mei deed de politie een politie-inval waarbij een 55-jarige man uit Nijmegen werd aangehouden. De gemeente Nijmegen meent nu dat Leenders geen controle zou hebben over haar eigen café, en daardoor overlast zou veroorzaken. Leenders: "Ik draai dit prachtige café 11 jaar en nog nooit heb ik problemen met politie of de gemeente gehad. Nu pakken ze mij dit af, wat zou betekenen dat ik op 68 jarige leeftijd een faillissement aan mijn broek krijg, ik vind dit zo oneerlijk en ben er ook echt helemaal kapot van."

Leenders laat het er niet bij zitten, ze probeert via verschillende kanalen de beslissing terug te laten draaien. Daarnaast kondigt de uitbaatster op haar facebookpagina een kort geding aan. Via de facebookpagina van East Side & HKN wordt opgeroepen een bedrag te schenken om het café te helpen bij het kort geding. Inmiddels is door cafébezoekers ook een petitie gestart tegen de sluiting van het café.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}