Café Mets sluit definitief

NIJMEGEN - Het Nijmeegse café Mets in de Grotestraat sluit definitief haar deuren. Dit maakten de huidige eigenaren vrijdag bekend op de Facebookpagina van het café. 


Velen hebben via Facebook laten weten het nieuws te betreuren. Zo ook de organisatie van de Nijmeegse voorronde van het COC Songfestival. Het evenement vierde er jaarlijks de afterparty van hun evenement. Maar ook veel vaste gasten lieten een bericht achter. "En, Nijmegen verliest weer een laatste strohalm...in de gay scene maar ook voor andere gerelateerde LGBT mensen...", klinkt één van de reacties.

Er zijn inmiddels al nieuwe eigenaren voor het pand, maar Mets laat weten dat zij er geen homo-gerelateerde plek van zullen maken. "Het roze randje verdwijnt".

Tot mei 2016 werd het café gerund door "Rian en Rian", die als goede vriendinnen lange tijd een flinke groep vaste gasten wist op te bouwen. Na de overname door eigenaren Ashwintha en Rien werd ook het begrip "Mets met Keuken" geïntroduceerd, in de hoop meer gasten naar het café te trekken. Na enkele maanden werd dit niet meer gepromoot, en konden gasten alleen nog op reservering gebruik maken van de keuken.

Gedurende 30 jaar is café Mets een begrip geweest in Nijmegen, en een belangrijke plaats voor homoseksuelen, lesbiennes, biseksuelen, en alle andere mensen die zich bij de LHBT-gemeenschap betrokken voelen.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}