Carnavalsvereniging St. Anneke organiseert online zitting

Carnavalsvereniging St. Anneke organiseert online zitting

NIJMEGEN – De Nijmeegse carnavalsvereniging St. Anneke organiseert op zaterdag 16 januari een zogenaamde Onlinische Zitting. Een woordspeling verwijzend naar de Rheinische Pronkzitting die zij jaarlijks organiseert. Het is een van de grootste jaarlijkse carnavalszittingen van de regio, geheel coronaproof thuis online te volgen.

Zo kan dit weekend, ondanks de lockdown, worden genoten van een echte Knotsenburgse carnavalsavond. Normaal zitten 600 carnavalisten aan lange tafels in de Jan Massinkhal met carnavalsartiesten uit Nijmegen en ver daar buiten.

Alternatief

Na 68 jaar een Rheinische Pronkzitting georganiseerd te hebben moest de Senaat van St. Anneke deze zomer een alternatief zoeken. "Vanaf het moment dat we met corona te maken kregen heb ik gezegd: het carnavalsfeest gaat door! Linksom of rechtsom. Daarbij houden we ons natuurlijk aan alle voorschriften,” vertelt kersverse voorzitter Hans van Megen. "De commissies zijn al sinds de zomer na aan het denken wat er wel kan en wat niet. Elke keer als de regels aangescherpt werden hebben we de plannen aan moeten passen. Ik ben kei-trots dat we als vereniging een mooi alternatief neer hebben kunnen zetten."

Interactieve quiz

De Onlinische Zitting wordt geleid door St. Anneke’s President Mark Buck. Hij zal deelnemers onder andere aan de hand van een interactieve quiz meenemen langs beelden en herinneringen van eerdere zittingen, maar er zullen zaterdag ook verrassingen zijn. Buck was vorig jaar nog Prins van Knotsenburg: "Normaal sta ik op een podium, met pages en een Raad van Elf aan mijn zijde en een volle zaal voor me. Dit keer spreek ik voor een camera en één technicus."

De Onlinische Zitting van Carnavalsvereniging St. Anneke is op 16 januari vanaf 20.00 uur te volgen via www.st-anneke.nl/live.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}