Cas Leermakers stopt als nachtburgemeester, Hendrik-Jan Derksen neemt waar

Cas Leermakers stopt als nachtburgemeester, Hendrik-Jan Derksen neemt waar

NIJMEGEN – Cas Leermakers legt zijn functie van nachtburgemeester per direct neer. Hendrik-Jan Derksen volgt hem tijdelijk op als loco-nachtburgemeester, en gaat nieuwe verkiezingen organiseren.

Volgens dagblad De Gelderlander legt Leermakers zijn functie neer vanwege 'persoonlijke redenen'. Alle pagina's van de website van de nachtburgemeester zijn niet meer bereikbaar, maar volgens Hendrik-Jan heeft dat niets te maken met het aftreden van Leermakers. "We waren bezig met een nieuwe website, dus die is eigenlijk nooitvolledig online geweest. We waren daar nog mee bezig", vertelt Derksen in het radioprogramma On Demandt van RN7. 

De plotselingen keuze van Leermakers om zijn functie als nachtburgemeester neer te leggen kwam voor Derksen als een minder grote verrassing. "Het was voor ons al ongeveer een week bekend", zegt hij. "Toen ben ik gebeld door het bestuur of ik het tijdelijk tot het einde van het eind jaar wil waarnemen omdat er best wel wat plannen waren voor Nijmegen. We gaan die plannen goed uitvoeren en zorgen voor een mooie nieuwe verkiezingen van een nachtburgemeester". 

Die plannen zijn volgens Derksen nooit in gevaar geweest. "We werken met een heel team en niet alleen één nachtburgemeester, maar ook met 7 nachtwethouders met ieder eigen taken en projecten. Zo waren we begonnen met zaken rondom de promotie van Nijmegen als uitgaanstad, horecadiscrimnatie maar ook de Nachtvierdaagse". 

Rond oktober en november moet er een nieuwe nachtburgemeester gekozen worden.

Welcome to Nijmegen

Hendrik-Jan Derksen is geen onbekende in Nijmegen. In 2016 werd hij benoemd tot Nijmegenaar van het Jaar, hij is festivalprogrammeur, maar werd vooral bekend met zijn facebookpagina 'Welcome to Nijmegen', die zich richtte op de bewoners van vluchtelingenkamp Heumensoord.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}