CDA Druten komt op voor senioren

CDA Druten komt op voor senioren

DRUTEN – Het CDA in Druten wil zich de komende raadsperiode inzetten voor een sociaal sterke gemeente. Daarbij spelen zaken als familie en gezin, waarden en tradities een belangrijke rol. Dat staat in het nieuwe CDA-verkiezingsprogramma met de titel "Goed Samen Leven".

Onze waarden en tradities zijn een stevig fundament onder een nieuwe gezamenlijke toekomst, zo meent het CDA. De regio kampt volgens het CDA met een hoog percentage laaggeletterdheid (tussen 11 en 15 procent). Dit veroorzaakt problemen op vele gebieden. Het CDA wil deze doelgroep in kaart brengen en dit maatschappelijke probleem oplossen.

Vriendelijke gemeente

Het CDA zegt dat Druten een senioren vriendelijke gemeente moet willen zijn en is voorstander van solidariteit tussen generaties.

Zo wil men seniorenverenigingen ondersteunen, want er komen steeds meer 55-plussers. De seniorenclubs bieden veel ontspanning aan ouderen en daarom moeten de ruimten van de seniorenverenigingen tegen een betaalbare prijs beschikbaar zijn.

Eenzame Drutenaren

Zo kan ook eenzaamheid onder ouderen worden voorkomen. Het CDA schat dat 1800 Drutenaren zich bij tijd en wijle eenzaam voelen. Maatschappelijke organisaties moeten dit probleem onderkennen, zo stelt het CDA.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}