CDA: ‘Platform buurtinitiatieven MijnWijkplan.nl niet laagdrempelig genoeg’

CDA: ‘Platform buurtinitiatieven MijnWijkplan.nl niet laagdrempelig genoeg’

NIJMEGEN – Het internetportaal voor buurtinitiatieven MijnWijkplan.nl is niet laagdrempelig genoeg voor inwoners, vindt het CDA. Op de website kunnen inwoners ideeën voor initiatieven in de wijk plaatsen en likes verzamelen. Populaire initiatieven kunnen dan door de gemeente opgepakt worden.

Extra optie

Wethouder Bert Velthuis (SP) is juist wel blij met het platform. ‘Het is goed van de grond gekomen. We weten er veel mensen door te betrekken bij de wijk en mensen komen met mooie plannen. Maar het is niet de enige weg om een initiatief aan te kaarten. Bij de wijkregisseurs kunnen initiatieven ook mondeling aangereikt worden. We wilden de computer als extra optie aan toevoegen.’ Ook GroenLinks is positief over het platform. ‘We constateren dat MijnWijkplan.nl succesvol functioneert’, zegt raadslid Volkert Vintges.

Aanmelden is eng

CDA-raadslid Marjolijn Mijling heeft andere ervaringen. ‘Ik ken een specifiek voorbeeld uit de wijk Neerbosch-Oost, waar een vrouw een speelvoorziening voor de jeugd wilde regelen. Ze haalde er veel handtekeningen voor op, heeft gesprekken gehad met de wijkregisseur, maar er is niks gebeurd. Vervolgens heeft ze het geprobeerd via MijnWijkplan.nl, maar wijkgenoten kunnen de weg niet vinden of vinden het te eng om zich daarvoor aan te melden. Ze weten niet wat er met de gegevens gebeurt. Doodzonde, want dit is juist een wijk waar dat soort initiatieven gekoesterd moeten worden.’

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}