CDA pleit na klachten voor speciale barbecueplekken in parken

CDA pleit na klachten voor speciale barbecueplekken  in parken

NIJMEGEN – Het CDA wil dat er wetgeving komt omtrent het barbecueën in openbare parken. Dat is momenteel er nog niet. De aanleiding voor het initiatief zijn de vele klachten over afval dat achtergelaten wordt na het barbecueën en de schade die aangericht wordt aan het groen. Dit betreft in eerste instantie vooral klachten over het park Staddijk.

Speciale plekken

De partij is niet op zoek naar een algeheel verbod op barbecueën in de parken. In een brief aan het college vraagt het CDA of zij wat ziet het creëren van speciale barbecueplekken. Daarnaast pleit men voor waarschuwings- of reglementsborden bij ingangen van stadsparken. Het college heeft hier nog niet op gereageerd.

Veiligheid en bewustzijn

‘De schade als gevolg van het barbecueën ontsiert onze parken,’ zegt raadslid Marjolijn Mijling. ‘Dit college heeft groen hoog op de agenda staan, dus we hopen dat ook hier oog voor zal zijn. Daarnaast gaat het ook om veiligheid. Onze bewoners moeten zich veilig kunnen voelen in de parken. Een goed beleid op dit thema, met speciale barbecueplekken, verhoogt het bewustzijn van inwoners over afval dat ze achterlaten, zorgen ervoor dat er toch gebarbecued kan worden en genereert minder schade aan de natuur.’

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}