College Beuningen geeft 'winstwaarschuwing'

College Beuningen geeft 'winstwaarschuwing'

BEUNINGEN – De Beuningse wethouder van financiën Henk Plaizier gaf woensdag een soort winstwaarschuwing voor de begrotingsvergadering van eind dit jaar.

De komende jaren moet Beuningen een strak financieel beleid voeren, aldus Plaizier. De wethouder presenteerde de Zomernota 2018 en de  Programmarekening 2017.

OZB stijging

Nog niet zo heel lang geleden werd door sommige partijen in de Beuningse politiek gefilosofeerd over een stijging van de OZB-belasting met minder dan 1,5 procent. Plaizier liet doorschemeren dat de  komende jaren een OZB stijging van 3 procent meer voor de hand ligt.

De wethouder streeft ernaar om in 2021 de Beuningse financiën volledig  in zwarte cijfers te kunnen schrijven.

Zonnepark

In het gebied de Lage Woerd, waar het AZC zou komen, wordt nu een  zonnepark gevestigd. Dat terrein staat nu niet meer te boek als  bouwgrond in exploitatie en dat scheelt de gemeente ruim 1,9 miljoen  euro. Op de lange termijn helpt dit Beuningen wel om energieneutraal te worden. En ook dat is in feite geld waard.

Gemeentefonds

Voor het zandvervoer Beuningse Plas reserveert Plaizier 2,4 miljoen euro extra. Ook dit drukt stevig op de cijfers.

Daar staat tegenover dat Beuningen vanuit Den Haag voor dit en volgend jaar vele honderdduizenden euro’s meer ontvangt via het gemeentefonds, dan eerder was gepland. Dat is te danken aan de forse groei van de Nederlandse economie.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}