College Druten en Dorpslijst Afferden ruziën over zebrapad

College Druten en Dorpslijst Afferden ruziën over zebrapad

AFFERDEN – Het Drutense college van B&W en Dorpslijst Afferden zijn het totaal oneens wat betreft de verkeersveiligheid rondom het nieuwe zebrapad over de Van Heemstraweg bij de Klapstraat in Afferden.

Dit zebrapad is volgens het college volkomen veilig. “Deze nieuwe verkeerssituatie is veilig en overzichtelijk,” zo antwoordt het college op raadsvragen van Dorpslijst Afferden.

Gevaarlijke verkeerssituaties

Uit de raadsvragen blijkt dat de Dorpslijst heel anders aankijkt tegen het nieuw aangelegde zebrapad. Aan het eind van het zebrapad liggen betonranden en grind, waardoor mensen die willen oversteken gaan twijfelen, zo meent de Dorpslijst. Dat gaat volgens de Dorpslijst zorgen voor gevaarlijke verkeerssituaties.

Tekst gaat verder onder de video.

De Dorpslijst is ook bang dat het autoverkeer dat het zebrapad nadert teveel wordt afgeleid door de inrit van een tankstation en een slinger in de weg. Ook de in- en uitrit van horecagelegenheid de Tabaksplant zorgt voor onoverzichtelijke verkeerssituaties, aldus Dorpslijst Afferden.

Voldoende waarschuwingsborden

Het college is echter van mening dat het zebrapad dankzij waarschuwingsborden en witte markering op de weg, voldoende voor de automobilisten wordt aangeduid. Ook is de oversteekplaats ’s avonds goed verlicht. Aanvullende verkeersborden zijn dan ook niet noodzakelijk, zo stelt het college in de beantwoording van de raadsvragen.

De strook met grind, die langs de Van Heemstraweg en het zebrapad ligt, is geen eigendom van de gemeente. Het college heeft inmiddels overlegd met de eigenaren en er is afgesproken dat de strook met grind wordt vervangen door een verhard loopgedeelte langs het fietspad aan de Van Heemstraweg. Dit wordt volgens het college op korte termijn aangelegd.  

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}