Coming Out Day 2018 centraal in 'De Outste Stad'

Coming Out Day 2018 centraal in 'De Outste Stad'

NIJMEGEN – Donderdag 11 oktober is het Coming Out Day, de dag waarop aandacht wordt besteed aan het moment waarop homoseksuelen, lesbiënnes, biseksuelen of transgenders openlijk voor hun seksuele voorkeur uitkomen. In Nijmegen vinden er deze dag uiteenlopende activiteiten plaats om de 'coming out' onder de aandacht te brengen.

In een special van het RN7-programma #WZHV, die in samenwerking met COC Nijmegen tot stand is gekomen, worden enkele activiteiten belicht.

Om acht uur 's ochtends wordt een lange regenboogvlag gehesen aan de Sint Stevenstoren. Hiermee wordt Coming Out Day in Nijmegen officieel geopend. Door de dag heen zijn er nog activiteiten op locaties als arthouse LUX, bibliotheek Gelderland Zuid en winkelcentrum Hatert.

Dagelijks video's online

'De Outste Stad' is een special die bestaat uit enkele video's waarin verslag wordt gedaan van deze activiteiten. Deze video's worden vanaf donderdag, gedurende een week, dagelijks gepubliceerd via de Youtubepagina van het programma. Donderdag 18 oktober vindt er een laatste activiteit plaats in Nijmegen, waarmee ook de special van RN7 wordt afgesloten.

#ROZE

Het thema 'seksuele diversiteit' is niet nieuw voor het programma #WZHV. In de laatste week van mei 2018 bracht het programma al de special #ROZE, die geheel in het teken stond van de Roze Week van stichting Dito!. De laatste aflevering daarvan is hieronder terug te kijken.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}