Comité bus Aldenhof: 'lijn 4 door laten rijden naar Hatert en CWZ'

Comité bus Aldenhof: 'lijn 4 door laten rijden naar Hatert en CWZ'

NIJMEGEN – Bewoners van de Dukenburgse wijk Aldenhof, verenigd in een buurtcomité voor de bus in de wijk, pleiten voor het doortrekken van pendelbus 4 naar Hatert en CWZ. Nu rijdt deze bus tussen Aldenhof en Lindenholt-Oost en komt niet het kanaal over.

Het comité heeft een gesprek gehad met vervoerder Breng, dat positief zou hebben gereageerd op het voorstel van de buurt en ziet het als een verbetering van de pendeldienst van lijn 4.

Nieuwe dienstregeling

Die lijn liep vorig jaar nog via de Hazenkamp naar het centrum. Binnenkort wordt de dienstregeling bekend die in december moet ingaan. Gemeenten mogen hier hun visie op geven.

Op dit moment is er volop overleg tussen de provincie, gemeente en busbedrijf Breng over de nieuwe dienstregeling. Zo zou de Duitse buslijn 58 langs Beek moeten gaan rijden met als eindpunt Station Heyendaal.

Bezoek aan stadhuis

Op woensdag 13 juni brengt het comité, met steun van SP Nijmegen, een bezoek aan de Nijmeegse gemeenteraad en wethouder Tiemens, en vraagt hen dan zich in te zetten voor de belangen van de busreizigers in Dukenburg.

Groter rondje

Robertjan van Putten, inwoner van Aldenhof en lid van het actiecomité voor lijn 4: “Wij stellen voor om de pendelbus een groter rondje te laten rijden. Wanneer deze ook Hatert en het CWZ aan gaat doen, is dat een grote sprong voorwaarts voor heel Dukenburg.”

“Veel mensen pakten in het verleden lijn 4 naar Hatert. Om daar de boodschappen te doen of om richting het CWZ te komen. Die reis is nu vrijwel onmogelijk, omdat je helemaal om moet via station Dukenburg. Terwijl Aldenhof 5 minuten rijden van Hatert ligt!”

Sterfhuisconstructie

Nu rijdt lijn 4 twee keer per uur het rondje Aldenhof, station Dukenburg en Lindenholt-Oost. Volgens de buurt zijn er steeds minder reizigers en is de pendelbus een ‘sterfhuisconstructie’. Met het nieuwe voorstel verwacht het comité dat lijn 4 weer een aantrekkelijke lijn zal worden.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}