Constructie Goffertstadion jaarlijks uitgebreid geïnspecteerd

Constructie Goffertstadion jaarlijks uitgebreid geïnspecteerd

NIJMEGEN – Het Goffertstadion in Nijmegen, de thuisbasis van profclub NEC, wordt elk jaar rond januari/februari uitgebreid gecontroleerd. Die inspecties worden uitgevoerd door de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid, een constructeur van de Omgevingsdienst en een installatiebedrijf.

Dat zegt vrijdag een woordvoerster van de gemeente Nijmegen op vragen van RN7, naar aanleiding van het ongeluk onlangs in het AZ-stadion in Alkmaar.

Dienstverlening Veiligheidsregio en Omgevingsdienst

Tijdens de inspectie van de Goffert wordt onder meer gelet op eventuele scheurvorming in de constructie, de staat van het beton en metselwerk, en de bevestiging van elementen zoals bijvoorbeeld de verlichtingsarmaturen.

Deze controles vallen onder de reguliere dienstverlening van de Veiligheidsregio en de Omgevingsdienst en brengen geen extra kosten met zich mee voor de gemeente Nijmegen.

Alles volgens landelijke regels

De gemeentewoordvoerster benadrukt dat de inspecties bij het NEC-stadion worden uitgevoerd door experts en dat alles voldoet aan de landelijke regelgeving. “Als bij een visuele inspectie twijfels zouden rijzen, wordt nader onderzoek gedaan,” zo stelt de woordvoerster.

Ook de NOS, die een rondgang heeft gemaakt langs profclubs en gemeenten, constateert dat men in Nijmegen wat betreft de controle van het stadion meer doet dan gemiddeld gebruikelijk is.

Kritiek Bouw- en Woningtoezicht

Directeur Ankersmit van de landelijke Vereniging van Bouw- en Woningtoezicht zei onlangs dat de gemeentelijke afdelingen in de steden helemaal niet zijn toegerust voor een gedegen inspectie van de constructie. Hun inspecties zijn volgens hem vooral bedoeld voor de bühne. De woordvoerster van Nijmegen zegt dat men het nadrukkelijk niet eens is met de kritiek van deze landelijke vereniging.  

Zoals bekend is begin augustus bij het AZ-stadion een deel van de overkapping naar beneden gekomen tijdens stormachtig weer, waarbij gelukkig niemand gewond is geraakt. Het ongeluk is het gevolg van fouten in de constructie van het dak.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}