Corendon Airlines vliegt nu ook vanaf Airport Weeze

Corendon Airlines vliegt nu ook vanaf Airport Weeze

REGIO – Luchthaven Weeze heeft afgelopen weekend de nieuwe luchtvaartmaatschappij Corendon Airlines verwelkomd. Zaterdag begon Corendon aan de eerste vlucht naar Antalya, Turkije. Deze zomer staan ​​aanvankelijk twee vluchten per week gepland van Weeze naar Antalya.

Vanaf 15 juli zijn er vluchten op woensdag en zaterdag naar de populaire Turkse vakantieregio. Vanaf november vliegt Corendon Airlines ook vanuit Weeze naar Fuerteventura, Gran Canaria en Hurghada.

90 dagen Corona-stilstand

Op het vliegveld, net over de grens bij Nijmegen, komen de vluchten geleidelijk aan weer op gang. Na 90 dagen Corona-stilstand vertrok vorige week voor het eerst een Ryanairvlucht met 155 passagiers aan boord naar Malaga.

Vanaf 2 juli zal het vluchtprogramma aanzienlijk worden uitgebreid, net op tijd voor het begin van de zomervakantie. Volgens de huidige plannen van Ryanair en Corendon Airlines zullen dan 26 bestemmingen in het vluchtschema van Weeze worden opgenomen. Wekelijks stijgen dan 54 vluchten op vanaf het grensvliegveld. In het Corona-jaar 2020 komt dit overeen met ongeveer 50 procent van de vluchtcapaciteit van de afgelopen zomer.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}