CoroNabeschouwing: afgelaste evenementen in de regio

CoroNabeschouwing: afgelaste evenementen in de regio

REGIO – In het tv-programma CoroNabeschouwing onderzoekt RN7 wat de gevolgen zijn van de coronacrisis in onze regio. Elke week staat een bepaald thema of bepaalde sector centraal. In de tweede aflevering zijn dat de evenementen in regio Nijmegen. Zo brengt presentator Miguel Laugs een bezoek aan Bevrijdingsfestival Gelderland in Wageningen en Stichting 4Daagse in Nijmegen.

(bericht gaat verder onder de video)

75 jaar vrijheid... plus één

Het had een uitbundig feest moeten worden op vijf mei in Wageningen. Dit jaar is het precies 75 jaar geleden dat er een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog. Helaas kon deze viering slechts in sobere vorm plaatsvinden.

Natuurlijk is dat voor niemand leuk, maar extra schrijnend is het voor de veteranen die ieder jaar weer uitkijken naar de “reünie” bij het defilé. Zij zijn sowieso al op leeftijd en elk jaar dat zij hier bij kunnen zijn, is er één. “Zij keken hier erg naar uit, maar dit kon helaas niet meer. Dat was misschien nog wel het heftigste”, aldus Maartje van Zadelhoff-Roelofs van het Nationaal Comité Herdenking Capitulaties. 

‘Anderhalve meter voor Vierdaagse kan op geen enkele manier’

Voor Astrid Sanders en haar collega’s van Stichting 4Daagse was het meteen duidelijk toen Mark Rutte de anderhalvemetersamenleving aankondigde: dit jaar zal er geen Vierdaagse plaatsvinden. “Ik heb daar echt wel last van gehad”, meldt Sanders. Toch is ze voorzichtig hoopvol voor volgend jaar. Mede omdat deelnemers niet het volledige inschrijfgeld hebben teruggekregen, wordt financieel zwaar weer gemeden. Wel zou de tijdsdruk nog roet in het eten kunnen gooien. “Het nadeel is dat we het wel weer redelijk op tijd moeten weten. Omdat het zo gigantisch groot is, kunnen we niet volgend jaar in mei pas bedenken dat we in juli een evenement willen organiseren.”

CoroNabeschouwing is elke maandag en donderdag te zien, vanaf 18:00 uur op RN7.

Bekijk hier aflevering één over de horeca in regio Nijmegen:

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}