Coronazorg in bijna alle ziekenhuizen flink opgeschaald

Coronazorg in bijna alle ziekenhuizen flink opgeschaald

NIJMEGEN – Vrijwel alle ziekenhuizen hebben de coronazorg inmiddels opgeschaald. In Gelderland zijn er nu in ieder geval 135 bedden op speciale corona-afdelingen beschikbaar voor covid-patiënten, blijkt uit een rondgang door Omroep Gelderland.

Die cijfers komen van het Rijnstate in Arnhem (22 bedden), het Radboudumc in Nijmegen (15), het Slingeland in Doetinchem (15), het SKB in Winterswijk (19), het Gelre ziekenhuis in Apeldoorn (20), de Gelderse Vallei in Ede (22) en het St Jansdal in Harderwijk (22). Daarnaast zijn er nog zo’n 17 bedden op de Gelderse intensive cares speciaal aangewezen voor coronapatiënten.

Overigens geeft niet elk ziekenhuis een actueel overzicht van het aantal bedden, omdat dat snel kan wisselen. Ook heeft niet elk ziekenhuis bedden op de IC aangewezen als ‘coronabedden’.

Met 20 procent afschalen

De zorg voor coronapatiënten brengt de reguliere zorg verder in het nauw. Zo gaat ook het ziekenhuis Rivierenland in Tiel vanaf maandag de reguliere zorg met 20 procent afschalen. Ook andere ziekenhuizen bekijken welke operaties en behandelingen door moeten gaan en wat er afgezegd kan worden.

"Reguliere zorg gaat geraakt worden, maar een percentage valt nog niet te zeggen. We bekijken het van dag tot dag", aldus een woordvoerder van het Slingeland en het SKB.

Het Radboudumc, het Gelre ziekenhuis in Apeldoorn en het St Jansdal in Harderwijk hadden eerder al afgeschaald.

Artikel via mediapartner Omroep Gelderland

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}