CWZ introduceert app met coronacheck

CWZ introduceert app met coronacheck

NIJMEGEN – Het CWZ brengt in de loop van deze week een app uit waarin bezorgde mensen hun symptomen kunnen invoeren. Een medisch team beoordeelt de klacht en adviseert of het nodig is om contact op te nemen met zorgverleners.

Veilig gevoel

Het Nijmeegse ziekenhuis wil op deze manier mensen een veilig gevoel geven, en de druk op de zorg verlichten. "Dit is een belangrijke innovatie om op een nieuwe manier de corona-pandemie te lijf te gaan, naast alle meer conventionele maatregelen", zegt bestuursvoorzitter Ale Houtsma.

Wie zich aanmeldt voor de app beantwoordt elke dag vragen over hoesten, koorts, verkoudheid, keelpijn en kortademigheid. Een medisch team beoordeelt deze gegevens en reageert terug. Afhankelijk van de ernst van de klachten is dat via een telefoontje met advies en instructies binnen 24 uur of binnen 48 uur met een berichtje via de app. Wie gebeld wil worden, kan dat aangeven in de app. Als iemand het advies krijgt om contact op te nemen met een zorgverleners, dan moet dat volgens de regionaal geldende afspraken van de huisartsen. Zo is ook afgestemd met de huisartsen.

Aanmelden

Geïnteresseerden kunnen zich hier aanmelden. De app gaat in de komende dagen de lucht in, mensen die zich aanmelden krijgen bericht zodra het zover is.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}