D66 bezorgd over schoolkinderen bij onveilige kruising Griftdijk

D66 bezorgd over schoolkinderen bij onveilige kruising Griftdijk

NIJMEGEN – D66 Nijmegen maakt zich zorgen over de verkeersveiligheid van de weg Griftdijk in Nijmegen-Noord. Vlakbij de kruising van de Griftdijk en de Zegelringstraat is sinds enige tijd Kindcentrum De Uitdaging in gebruik, waarin een basisschool, kinderopvang en buitenschoolse opvang zijn gevestigd. Honderden kinderen steken dagelijks de onveilige weg over.

Amar Hemai van D66 wil dat de gemeente ingrijpt. Volgens hem maken ook ouders uit de wijk zich zorgen. Zij vroegen de gemeente daarom eerder al om een oplossing. Nijmegen nam daarop twee kleine verkeersmaatregelen: de gemeente bracht markeringen aan op de rijbaan en plaatste twee verkeersborden. Die hadden niet het gewenste effect, stelt Hemai nu.

Zwaardere maatregelen

De verkeerssituatie blijft volgens de D66'er gevaarlijk. Hemai wil daarom dat de gemeente aanvullende, zwaardere maatregelen neemt. Hij denkt hierbij aan een 30-km zone, een verkeersplateau en/of een interactieve oversteekplaats.

Amar Hemai: “Ouders moeten hun kinderen met een gerust hart naar school kunnen sturen. Daar hoort goede verkeersveiligheid bij. De huidige onveilige situatie is voor niemand goed: niet voor kinderen, niet voor ouders en niet voor weggebruikers."

Foto: Google Maps

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}