"Dag van de Mobiliteit is ideale oriëntatiemethode"

"Dag van de Mobiliteit is ideale oriëntatiemethode"

NIJMEGEN – Een rechter die voor een dag als verkoper werkt, terwijl een bankier plaatsneemt achter het stuur van een bezorger. Tijdens de Dag van de Mobiliteit is alles mogelijk. Donderdag was het de beurt aan de Gelderse provincie om van werkplekken te wisselen. Deelnemers konden zich opgeven om zich te oriënteren in andere werkvelden.

Nieuwsgierig

Eén van de deelnemende bedrijven was JWR, een organisatie die is gespecialiseerd in elektrotechniek. Manuela Arts werkte voor een dag als secretaresse bij dat bedrijf.

Tekst gaat verder onder de video.

“Dit is voor mij een mogelijkheid om eens te kijken bij een andere organisatie in een ander werkveld,” vertelde ze. “Die kans krijg je normaal gesproken niet. Voor mij is de Dag van de Mobiliteit dus ideaal, maar ik kan me ook voorstellen dat mensen gewoon nieuwsgierig zijn naar de werkwijze van andere bedrijven. Ook daarvoor is dit initiatief bedoeld.”

Uitdaging

Ook Wendy Kunkeler ruilde voor een dag van bedrijf. Waar zij normaal werkzaam is in het onderwijs, ging Wendy bij het Nijmeegse Talis op pad voor de woningcorporatie. Voor haar een uitgelezen kans om op zoek te gaan naar andere uitdagingen.

“Tijdens de Dag van de Mobiliteit stap je een beetje buiten je comfortzone”, stelde ze. “Ik werd meteen in het diepe gegooid, wat ik persoonlijk erg fijn vond. Op die manier kom je er écht achter hoe het dagelijks gaat voor een andere organisatie. Deelname aan deze informatieve en oriënterende dag zou ik aan iedereen aanraden, wat je situatie ook is.”

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}