Daling aantal gehuwden in Nijmegen het grootst van Gelderland

Daling aantal gehuwden in Nijmegen het grootst van Gelderland

REGIO – Van alle gemeenten in Gelderland is de afname van het aantal gehuwden in Nijmegen het grootst. Tussen 2008 en 2018 daalde het aantal mensen dat getrouwd is in Nijmegen met bijna 12 procent. Ook in Berg en Dal en Heumen nam het aandeel getrouwde inwoners in die periode flink af, namelijk met meer dan 11 procent.

Dit blijkt maandag uit berekeningen van ThePerfectWedding.nl . Deze organisatie baseert zich op cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Een derde Nijmegen getrouwd

In tien jaar tijd is in vrijwel alle gemeenten van ons land het aandeel gehuwde inwoners afgenomen. De gemiddelde afname per gemeente was 8,6 procent. In Steenbergen en Maastricht was de afname het grootst (ruim 16 procent) van het hele land.

In Nijmegen is momenteel ongeveer een derde van de bevolking getrouwd. Dat is beduidend lager dan alle andere gemeenten in de regio Nijmegen. Daar is de helft of iets meer dan de helft van de inwoners getrouwd, zoals bijvoorbeeld Druten (ruim 50 procent), Mook en Middelaar (53 procent) en Overbetuwe (ruim 53 procent).

Gelderland telt relatief veel getrouwde inwoners

Gelderlanders zijn bovengemiddeld vaak getrouwd. In Nederland is gemiddeld 46,1 procent gehuwd, terwijl het gemiddelde in Gelderland op bijna 49 procent ligt.

In Rozendaal bij Arnhem wonen relatief de meest getrouwde mensen in heel Nederland. Daar is 62,5 procent van de inwoners gehuwd. In de grote steden zijn juist weinig mensen getrouwd. Zo is bijvoorbeeld in Amsterdam slechts 28,5 procent van de bevolking gehuwd.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}