Danny M. en gezin verkopen woning Hegdambroek

Danny M. en gezin verkopen woning Hegdambroek

NIJMEGEN – De familie van Danny M. is definitief vertrokken uit Nijmegen. Het gezin, dat woonde in de 22e straat van de Hegdambroek in Lindenholt, zal niet meer in de wijk terugkeren. Buurtbewoners tipten de gemeente begin deze maand dat er een verhuiswagen voor de deur stond.

Vervolgens is de wijkagent gaan kijken en trof de vrouw van M. Die vertelde dat het huis verkocht was. Daarop heeft de burgemeester de andere buurtbewoners geinformeerd.

Woningsluiting

‘De telefoonleverancier van de onderwereld’, zoals het openbaar ministerie hem noemde, kreeg in 2016 al een gebiedsverbod binnen zijn woning. Toen het gevaar na zijn terugkomst opnieuw niet geweken leek, sloot burgemeester Bruls de woning voor onbepaalde tijd. Aan het eind van vorige maand mocht Danny M. terugkeren in zijn woning, maar hij deed dat uit veiligheidsoverwegingen niet. 

De Nijmeegse burgemeester schrijft in de brief kortgeleden contact te hebben gehad met het gezin. Hem werd verteld dat het huis in Hegdambroek is verkocht en dat het gezin daar niet meer zal terugkeren. Dat houdt volgens Hubert Bruls in dat de situatie in de wijk is genormaliseerd. Hij bedankt de buurtbewoners in zijn brief ook voor alle meldingen die destijds bij de politie zijn binnengekomen.

 

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}