De Achtertuin wordt ‘industriële stadsoase’ in Waalfrontkwartier

De Achtertuin wordt ‘industriële stadsoase’ in Waalfrontkwartier

NIJMEGEN – De komende drie jaar combineert het Nijmeegse initiatief De Achtertuin ieder weekend eten, drinken, kunst en muziek en een activiteitenprogramma in het hart van het Nyma-gebied. De poorten van deze nieuwe, ‘industriële stadsoase’ op het Vasim terrein in Nijmegen-West gaan open vanaf vrijdag 1 mei.

Het project mag drie jaar gaan draaien en dient als katalysator van het omringende gebied in het nieuwbouwgebied Waalfront. Het geeft een voorproefje van de toekomstige ontwikkelingen die Nyma de komende jaren een nieuw gezicht gaan geven.

Ontmoetingsplaats

Het tijdelijke project is een ontmoetingsplaats voor mensen van alle leeftijden en achtergronden. De Achtertuin krijgt een eigen podium dat ruimte biedt voor dj’s en bands, en moet ook een springplank worden voor Nijmeegse muzikanten, concepten en experimenten.

Duurzame beleidsvoering

De Achtertuin richt zich op een duurzame beleidsvoering. Niet alleen door de kweek van groenten en kruiden in eigen kas of het experimenteren met bodemreiniging door middel van paddestoelen en zwammen, maar ook door in te zetten op het scheppen van werkplekken voor mensen die het moeilijk hebben op de arbeidsmarkt.

Openingsweekend

Het openingsweekend staat gepland voor 1 t/m 3 mei, met een uitgebreid programma dat de toon zet voor wat bezoekers de komende jaren kunnen verwachten. Meer informatie over de activiteiten en invulling van de opening volgt snel, zo meldt de organistatie.

Culturele smaakmakers

De Achtertuin is onderdeel van het industrële erfgoed langs de oever van de Waal, dat in samenspraak met lokale ondernemers wordt ontwikkeld tot een inspirerend en aansprekend terrein waar heel Nijmegen kan spelen, creëren en delen. Het project is een initiatief van de culturele smaakmakers Drift en SMKMRKT, en de programmering van De Achtertuin wordt ingevuld in samenwerking met de programmeur van Doornroosje en Merleyn.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}