De Bastei wil bezuiniging op milieu- en natuuronderwijs voorkomen

De Bastei wil bezuiniging op milieu- en natuuronderwijs voorkomen

NIJMEGEN – De Bastei, centrum voor natuur- en cultuurhistorie, in Nijmegen is een petitie gestart. De gemeente heeft namelijk bezuiningsplannen op milieu- en natuuronderwijs, dat blijkt uit de Zomernota. De Bastei wil deze bezuiniging voorkomen, want volgens hen heeft dit negatieve gevolgen.

Praktische les geen uitje

De Bastei aan de Waalkade laat weten dat natuureducatie in Nijmegen geen uitje is. Kinderen gaan naar een locatie en gaan daar aan de slag. Al doende leren zij van alles op het gebied van natuur, milieu en techniek. Het dient als vervanging voor een les in de klas. Jaarlijks nemen meer dan 20.000 leerlingen uit Nijmegen hier deel aan.

Eerste contact met natuur

De Bastei coördineert het natuur- en milieu onderwijs in Nijmegen. Het is hierbij belangrijk dat deze praktische invulling beter onderwijs aflevert. Veel Nijmeegse leerlingen komen namelijk door deze lessen voor het eerst in contact met de natuur.

Nijmegen loopt op het gebied van natuur- en milieuonderwijs ver voorop. Dit komt door een breed netwerk van ruim 50 organisaties uit de regio en goedlopende onderwijsprojecten, zoals: Groene Voetstappen, Eco-schools en begeleiding bij het vergroenen van schoolpleinen.

Green capital ambities

De gemeente Nijmegen heeft als Green Capital of Europe 2018 hoge ambities. De stad investeert jaarlijks in initiatieven om huidige en toekomstige uitdagingen rondom klimaat- en milieuzaken aan te pakken. ‘Nijmegen heeft heel veel groene ambities, maar als jij je burgers mee wil nemen in die plannen, dan zal je bij de basis moeten beginnen, en dat is toch de jeugd’. zegt natuur- en milieuconsulent Robin Kop.

Petitie

‘Ik hoop dat heel veel Nijmegenaren hun stem laten horen. Deze willen we gaan overhandigen op 4 september aan de raad, voordat de Zomernota besproken wordt. Dat doen we samen met een actie die de scholen hebben opgezet. Dat zijn groene handtekeningen van de leerlingen. Daarmee hopen we uiteindelijk dat de gemeente Nijmegen de service van natuur en milieu wil behouden’. zegt Kop. 

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}