De Jonge: begin juli kan iedereen zeker één keer geprikt zijn

De Jonge: begin juli kan iedereen zeker één keer geprikt zijn

REGIO – Alle Nederlanders die een coronavaccin willen, kunnen begin juli minimaal één keer geprikt zijn, mits de nu verwachte leveringen doorgaan. Dat heeft coronaminister Hugo de Jonge gisteravond gezegd bij het televisieprogramma Op1.

Eerder dacht het kabinet nog dat het tot het begin van de herfst zou duren voordat iedereen die dat wil ten minste deels gevaccineerd zou zijn. Maar op basis van de ervaringen van de afgelopen tijd, met onder meer het prikken en de leveringen van de verschillende vaccins, is De Jonge nu optimistischer en denkt hij dat het aan het einde van het tweede kwartaal al zo ver kan zijn.

'Behoorlijk normale zomer'

Van de 14 miljoen volwassen Nederlanders is zon 85 procent bereid zich te laten prikken, is waar het kabinet van uitgaat. Twee derde daarvan kan begin juli al helemaal gevaccineerd zijn, de rest zou dan één prik hebben gehad.

Volgens De Jonge is het een "realistische inschatting dat we een behoorlijk normale zomer tegemoet gaan". "Gaandeweg dat tweede kwartaal zullen we al behoorlijk kunnen afschalen in maatregelen."

( Artikel via mediapartner Omroep Gelderland

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}