Deel Scharenburg Druten afgesloten voor autoverkeer

Deel Scharenburg Druten afgesloten voor autoverkeer

DRUTEN – In Druten begint op 23 april, na de Pasen, de tweede fase van de reconstructie van de Scharenburg, die vier weken gaat duren. De Scharenburg is de belangrijkste in- en uitvalsroute van Druten.

Gedurende de tweede fase wordt er gewerkt op de Scharenburg tussen de rotonde Koekkoek en de inrit van de Albert Heijn. Dan wordt de Scharenburg daadwerkelijk afgesloten voor doorgaand verkeer, behalve fietsers en voetgangers. De rotonde en de inrit van Albert Heijn blijft wel toegankelijk.

Grootschalige omleiding

Vanaf de Maas en Waalweg (N322) blijft een grootschalige omleiding van kracht. Die omleiding loopt via Deestersteeg en de Noord-Zuid. Deze omleiding duurt voort tot aan het eind van alle werkzaamheden. De maatregelen tegen sluipverkeer in Druten blijven bestaan en zorgen voor enige hinder, aldus de gemeente.

Opknapbeurt plantsoenen

Tot eind mei wordt er in Druten ook volop gewerkt aan de plantsoenen. Op meer dan 80 plekken in Druten-Zuid vinden op de plantsoenen werkzaamheden plaats.     

Veel zaken zijn volgens de gemeente toe aan vervanging. Zo vallen plantenbakken uit elkaar en zijn bomen te groot geworden. Plantvakken worden groter gemaakt, waardoor de bomen beter kunnen groeien. Op andere plaatsen worden bomen weggehaald en komen er nieuwe, kleine bomen voor terug. Ook gaat men aan de slag met de bestrating.

Overlast vogels beperken

Als er in de te kappen bomen vogels nestelen, dan worden de werkzaamheden pas in het najaar uitgevoerd. Zo wil men de overlast voor de vogels beperken.

In het Drutens bosje zijn deze week werkzaamheden uitgevoerd aan het fietspad. Zo is er een nieuwe toplaag aangebracht op het fietspad. Daardoor is het fietspad een week lang afgesloten.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}